Yksityinen perhepäivähoito

TOIMINTA-AJATUS

Toiminta-ajatuksenani on tarjota kodinomaista, turvallista, luotettavaa ja huolehtivaa perhepäivähoitoa omassa kodissamme. Pieni ryhmä luo mahdollisuuden jokaisen lapsen yksilölliseen hoitoon ja kasvatukseen. Lisäksi itselleni ulkoilu ja liikkuminen on tärkeää, joten uskon sen näkyvän myös hoidossa. En kuitenkaan näe lapselle mieluisena kävellä rattaiden vierellä pitkiä matkoja, joten sitä en tule harrastamaan. Toivon pystyväni luomaan koko hoitolapsen perheeseen hyvän vuorovaikutussuhteen, joka taas lisää molemminpuolista kunnioitusta.


PÄIVÄRYTMI

Pyrin säännölliseen, päivittäin toistuvaan päivärytmiin, joka myös auttaa lapsia ennakoimaan tulevia tilanteita. Päivärytmissä vuorottelevat ruokailu, ulkoilu, päivälepo, vapaa leikki ja ohjattu toiminta. Tarkemman toimintasuunnitelman laadin myöhemmin, ottaen huomioon ryhmän kokoonpanon kullakin hetkellä.

Ruoan valmistan itse ja pyrin tekemään noin kuuden viikon kiertävän ruokalistan, joka sisältää monipuolista ja ravitsevaa ruokaa. Pyrin käyttämään kotimaisia aineksia, joskus luomua.

Ulkoilemme pääasiassa pihallamme ja lähimetsässä. Joskus saatamme käydä leikkipuistoissa kauempana.

Vuodenaikojen vaihtelut yms otan huomioon toimintaa suunnitellessa ja joskus saatamme myös vaihtelun vuoksi tehdä pieniä retkiä ja muuta virkistävää.


HOITOON HAKU

Yksityiseen perhepäivähoitoon ei ole hakuaikaa, vaan vapaita paikkoja voi kysellä milloin vain suoraan minulta. Hoidossa minulla voi kerralla olla 4 lasta ja yksi esikoululainen/koululainen. Kuitenkin minulla voi olla useampikin hoidettava lapsi hoitolistalla, kunhan päiväkohtainen lapsimäärä ei ylitä sallittua määrää. Tämän vuoksi kannattaa kysyä myös osa-aikahoitoa!